Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αριστερά είναι εδώ
Οι αγωνιστές της είναι διάχυτοι παντού και αύριο μαζί της.

Αύριο δεν αναμετριέται, κατά πως λέγεται τον τελευταίο καιρό, το χθες με το αύριο ή το παλιό με το καινούργιο.  Για μια ακόμα φορά, αναμετριούνται η Αριστερά με το κατεστημένο. Ο ελληνικός λαός, με αιχμή του δόρατος τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικεί την κοινωνική απελευθέρωση που του στερήσανε οι δήθεν σύμμαχοί του, μετά από δυο νικηφόρους παγκοσμίους πολέμους. Αγαθό που πληρώθηκε επί χρόνια, με πολύ αδελφικό αίμα και ανυπολόγιστες θυσίες. Και αυτή ακριβώς η διεκδίκηση της κοινωνικής απελευθέρωσης και της ισότητας, που έχει ως πρόσημο ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι που, έχει κατατρομάξει και συντάξει σε ένα κοινό μέτωπο εναντίον του, το σύνολο των οικονομικών συμφερόντων και των διαχειριστών τους, που λυμαίνονται τη Χώρα και δεν  αφήνουν το λαό της να προκόψει, εδώ και πολλές δεκαετίες.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρονται – με περισσή έπαρση, θα λέγαμε – σε «παρένθεση 7μηνης αριστερής διακυβέρνησης». Ο Λαός, που και μνήμη έχει και μεγάλη αγωνιστική δύναμη διαθέτει, απαντά : Μην αλλάξετε πλευρό, με αυτό να κοιμάστε! Γιατί, σωστά θυμάται ο κ. Μεϊμαράκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι χθεσινός»! Είναι η ιστορική συνέχεια του Ε.Α.Μ. – που κι αυτό το καπηλεύονται ορισμένοι κύκλοι. Η Αριστερά της Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζιστικών δυνάμεων της Κατοχής. Η Αριστερά της Ε.Δ.Α.των Ι.Πασαλίδη και του Ηλία Ηλιού. Του Ηλιού,που, από το 1958,προειδοποίησε τον Κ. Καραμανλή και.μαζί με τον καθηγητή Αγγελόπουλο κ.ά. πρόβλεψαν  τους κινδύνους καταποντισμού της ελληνικής οικονομίας από την ένταξη της Χώρας στην Ε.Ο.Κ., πρόγονο της σημερινής Ε.Ε. της αναλγησίας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φυσικός απόγονος της Ε.Δ.Α. Του πρώτου αριστερού κόμματος στην Ευρώπη της εποχής του (1956) που κατόρθωσε να συνασπιστεί με αστικά κόμματα! Για να αναδειχθεί, δύο χρόνια αργότερα στην πρώτη αριστερή Αξιωματική Αντιπολίτευση της πατρίδας μας, μετά το πέρας του Β΄.Π.Π.και του τραγικού εμφύλιου σπαραγμού. Της Αριστεράς του Μανώλη Γλέζου της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων. Του αγωνιστή που, προκειμένου να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ της «Αλλαγής» δεν δίστασε να εντάξει στις γραμμές του την, εναπομείνασα  μετά τις διώξεις της επτάχρονης Χούντας, ΕΔΑ. Με επικεφαλής τον ίδιο -σύμβολο εθνικού και κοινωνικού αγωνιστή! Τη μικρή, αλλά, πάντα αλύγιστη Αριστερά  στο ελπιδοφόρο για τα χρόνια της μεταπολίτευσης σοσιαλιστικό κίνημα του Αντρέα Γ.Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ ,που(από κίνημα σοσιαλιστικό δηλώνει,πλέον σοσιαλδημοκρατικό) και η σημερινή πρόεδρός του, κ.Φώφη Γεννηματά έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική ασυνέπεια και μιλώντας στην αυλή του κρεμασμένου, αντί να σιωπά, αναφέρεται σε λεηλασίες του κόμματός της. Ευτυχώς, ζουν ακόμα, αδιάψευστοι μάρτυρες. Ο  Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Φώτης Κουβέλης,ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Η Αριστερά είναι διάχυτη παντού. ΄Ηταν και είναι η πρωτοπόρα δύναμη  κάθε μορφής κοινωνικού αγώνα, από όποιο αγωνιστικό μετερίζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου